WAGNER SÁNDOR
DUGOVICS TITUSZ ÖNFELÁLDOZÁSA, 1859

KT_042507

DUGOVICS TITUSZ ÖNFELÁLDOZÁSA

A történetem a jövőben, kitalált körülmények között játszódik. A valóssággal való egyezés csak véletlen lehet, mivel ez a saját fantáziám szüleménye. A helyszínünk az Egri focipálya és az idő, amiben járunk 2220. július 21-én 17:00 óra. A magyar és a török válogatott küzd a győzelemért.
Üdvözlöm kedves hallgatóinkat, én vagyok a mai meccsnek a kommentátora. Ahogy láthatják, a stadionban a szurkolók már őrjöngnek, és már a zászlókat is kitűzték a táborok. Már csak pár perc van a játékosok megérkezéséhez. A nézőtér majd felrobban, a két ellenfél t között bontanák a falakat, de a szervezők közbeléptek! Oh, ha minden igaz!! Igen, és most bevonul a magyar válogatott, hogy megvédje a hazáját és becsületét a török ellen. A magyar szurkolók nagy kántálásba kezdnek: „Hajrá fiúk!”. Érkeznek a török játékosok, de ők nem kapnak nagy biztatást. Itt látszik, hogy a magyar csapat a hazáért küzd. A hazaszeretet, emberek!! Itt ebben a csapatban megvan, és most hallgassuk meg a magyar Himnuszt.
A sípszó elhangzott, és az ostrom elkezdődött, ha szemeim nem csalnak, akkor nekünk kevesebb cserénk van, mint a törököknek. Lehet, hogy ebből még bajunk lesz?! Most kaptam egy fontos információt az öltözőből, hogy a magyar játékosok célja rést ütni a török védelemben, és visszaszorítani őket a saját térfelükre. Mindenit neki! Nem akármilyen meccsnek lehetnek hallgatói!
A magyarok vezetik a labdát, de nem, ez nem igaz! Már megint elvesztik. Szerencsére a védelmünk erős, és nem tudnak átjutni rajtunk. A bíró fújt!! Te úristen, mi történhetett?! Piros lap!! Kiállításra kerül sor!! 15-ös mezszámú játékost állítják ki. A magyar oldalról!! Most tényleg emberhiányban vagyunk! Most mit fog tenni az edző? Védekezik vagy támad? Esetleg lecserél valakit? Ezt nem fogja elhinni senki! Védekezésbe állítja a fiúkat. A magyar tömeg őrjöng, és ordibálnak a bírónak. Ilyen nincs, az egyik török szurkoló át akar mászni a magyarok oldalára!! Úgy néz ki, ott is nagy összecsapások folynak. Lelökik az elválasztó korlátról a törököt a mélybe, te úristen! A rendőrök szétválasztják a tömeget, és figyelmeztetik őket. A bíró folytatást fúj. Micsoda izgalmak! Még mindig 0-0, és a feszültséget egyre jobban lehet érezni. A csapat még mindig talpon van. A magyarok támadásba kezdenek, de nem  sikerül, a török elgáncsolja. Ez HIHETETLEN, ebből sérülés is lehet! Az orvosi csapat és az edző felvonul a pályára, és ellenőrzik a játékos állapotát. A lábát vizsgálják. Ott mintha vért látnánk! Felrakják a hordágyra, és kiviszik. Az ellenfél csak egy sárgát kap!! Valaki adhatna a bírónak egy szemüveget. A labda kimegy, és vége a félidőnek.
A játékosunkat nyílt töréssel szállítják kórházba. Ahogy hallhatják, a törökök senkit sem kímélnek. Az edzőnk úgy dönt, hogy felhasználja az utolsó csere lehetőségét, és felviszi a pályára: DUGOVICS TITUSZT!!!!!!!! Az egész világ szeme rajta van! Ez a srác hihetetlen játékos, ezért hívják őt a magyarok meglepetésének. Szívesen játszanék vele egy csapatban. A védelmünk vele még jobban megszilárdult. A szurkolók kiabálják az 55. percben, hogy „előre fiúk!!!” Ez a szenvedély a hazáért elképesztő. Dugovics Tituszhoz került a labda. Előretör, pár törököt leverve, a társai segítségével a kapu elé!! Beállnak elé! Titusz önfeláldozó lesz, és ellövi!! Lőőő és….
(Egy naplócsapódás a padon) –Jó reggelt, Kisasszony! –szólalt meg a történelemtanárunk, aki felszólított, hogy ne most álmodozzak, inkább figyeljek az órán, hiszen a mai anyagunk Egervár ostroma lesz.

AZ ÖSSZES ÍRÁS A FESTMÉNYRŐL
AZ ÖSSZES ÍRÁS A FESTMÉNYRŐL